29 martie 2016

3. Circuite electrice

• Un circuit electric este o buclă de material conductor ce permite electronilor curgerea continuă fără început • Întreruperea unui circu... thumbnail 1 summary
• Un circuit electric este o buclă de material conductor ce permite electronilor curgerea continuă fără început
• Întreruperea unui circuit înseamnă că elementele sale conductoarea nu mai formează un drum complet, iar curgerea continuă a electronilor nu mai poate avea loc 
• Locul întreruperii este irelevant în ceea ce priveşte capacitatea circuitului de a susţine curgerea electronilor. Orice întrerupere, oriunde în circuit împiedică curgerea electronilor prin acesta

Circuitul electric


Poate vă întrebaţi cum este posibil ca electronii să se deplaseze continuu într-o direcţie uniformă prin fire dacă nu am lua în considerare aceste Surse şi Destinaţii ipotetice. Pentru ca aceste idealizări să funcţioneze, ambele ar trebui să posede o capacitate infinită pentru a putea susţine o curgere continuă a electronilor! Folosind analogia cu mărgelele şi tubul, sursa de mărgele şi destinaţia acestora ar trebui să fie infinit de mari pentru a conţine o cantitate suficientă de mărgele necesară „curgerii” lor continue.

Răspunsul acestui paradox se regăseşte în conceptul de circuit: o buclă continuă şi neîntreruptă pentru curgerea electronilor. Dacă luăm un fir, sau mai multe fire puse cap la cap, şi îl aranjăm sub formă de buclă, astfel încât să formeze un drum continuu, curgerea uniformă a electronilor fără ajutorul surselor şi destinaţiilor ipotetice de mai sus, este posibilă.



În cadrul acestui circuit, în sensul acelor de ceasornic, fiecare electron împinge electronul din faţa lui, ce împinge electronul din faţa lui, şi aşa mai departe, precum un circuit din mărgele. astfel, putem susţine o deplasare continuă a electronilor fără a recurge la sursele şi destinaţiile infinite (surse teoretice). Tot ceea ce avem nevoie este prezenţa unei motivaţii pentru aceşti electroni, lucru ce-l vom discuta în următoarea secţiune din acest capitol.

Continuitatea circuitului asigură deplasarea electronilor


Trebuie realizat faptul că şi în acest caz, continuitatea circuitului este la fel de importantă precum în cazul firului conductor analizat mai sus. La fel ca şi în acel exemplu, orice întrerupere a circuitului opreşte curgerea (deplasarea) electronilor.


Punctul de discontinuitate din circuit este irelevant


Un principiu important de reţinut este că nu contează locul întreruperii. Orice discontinuitate din circuit va întrerupe curgerea electronilor prin întreg circuitul. O curgere continuă a electronilor prin circuit poate fi realizată doar dacă există un drum (cale) continuu şi neîntrerupt printr-un material conductor prin care aceştia să se poată deplasa.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

BTemplates.com